Arvuti hooldus (10) – Radiaatori paigaldamine

Postitatud kategooriasse Arvuti hooldus

← Vaata selle blogi eelmist postitust “Termopasta uuendamine”

Arvuti hooldus jätkub radiaatori paigaldamisega. Selleks, et kontrollida kas termopastat sai paigaldatud õiges koguses, tee jahutusradiaatoriga väike test.

Võta tolmust ja pastast puhastatud radiaator ning paigalda see omale kohale. Esmalt aseta radiaatori ribid tagasi oma pessa ning siis langeta ülejäänud osa kiibistikule. Suru õrnalt näpuga radiaatorit kiipide kohal allapoole. Peale seda eemalda radiaator taas. Radiaatorit eemaldades tõsta esmalt radiaator  kiipidelt üles ja alles siis eemalda ribid pesast. Kontrolli, et pasta kataks kiibid ühtlaselt. Mõne termopasta puhul võib pasta jaotuda nõnda, et pasta on osaliselt kiibil ja osaliselt radiaatoril. Sellisel juhul kontrolli kas muster kiibil ja radiaatoril on jaotunud nii, et seal kus pole kiibil pastat on seda radiaatoril. Kui näed, et kõik kohad on kenasti kaetud, siis on kõik korras. Kui kuskilt on pastat puudu, siis lisa sinna natukene juurde. Väldi liigseid termopasta koguseid. Kui pastat lähebki kiibi rohelisele osale, siis eemalda see lapiga.

Paras termopasta kogus näitab arvuti hooldus toimingu kvaliteeti. Liigne termopasta kogus ja muidu pläkerdamine viitab sellele, et arvuti hooldus tase on nõrk. Kui termopastaga on kõik okei, siis järgmiseks arvuti hooldus tegevuseks on ventilaatori tagasi paigaldamine.

Vaata selle blogi järgmist postitust “Ventilaatori paigaldamine” →

Kas postitus meeldis? Kui jah, siis palun anna mulle Facebooki “like” või Google “+1”. Aitäh!