Arvutihooldus (13) – kaane paigaldamine

Postitatud kategooriasse Arvuti hooldus

← Vaata selle blogi eelmist postitust “Radiaatori kruvimine”

Jahutusüsteemi hoolduse viimaseks etapiks jääb kaane tagasi paigaldamine. Enne kaane kinni kruvimist on mõistlik tolmust puhastada ka kaas. See arvutihooldus osa on lihtne. Kuna kaanel võib olla tolm kogunenud erinevatesse vahedesse ja soontesse, siis lükka need enne pintsliga lahti.

Mikrokiud lapiga saab hõlpsasti lahti hõõrutud tolmuosakesed kaanelt kokku koguda. Kaane all võib olla plastmassist aasasid. Proovi puhastada nii, et lapp nendesse kinni ei jääks. Muidu saab rikutud lapp või veelgi hullem -murdub mõni kinnitusaas.

 

Enne kaane lahti kruvimist teosta emaplaadile lõppviimistlus suruõhuga. Reeglina sinna tolm eriti ei satu, ent  abiks ikka. Nii saab arvutihooldus põhjalik.

 

Aseta jahutuse kaas tagasi oma soontesse ning lükka õigesse kohta. Nopi ükshaaval paberilt viimased kruvid ja kruvi need õigetesse aukudesse. Ja ongi riistvaraline arvutihooldus tehtud.

Järgmiseks kontrolli kas arvutihooldus tegevustest oli ka kasu. Selleks soorita arvutile koormustest ja mõõda kiipide temperatuure.

Vaata selle blogi järgmist postitust “Koormustest” →

Kas postitus meeldis? Kui jah, siis palun anna mulle Facebooki “like” või Google “+1″. Aitäh!