Arvuti hooldus (2) – arvuti hooldustarvikud

Postitatud kategooriasse Arvuti hooldus

 ← Vaata selle blogi eelmist postitust “Sissejuhatus”.

Et teostada põhjalik arvuti hooldus on tarvis majapidamispaberit (või lappi), suruõhku, lcd puhastusvedelikku, ekraani puhastamise lappi, keskmise suurusega pintslit, pisikest kruvikeerajat, plastmassist kaabitsat ning termopastat.

Allolevas videos on näidatud enamus vaja minevatest arvuti hooldus tarvikutest:


Majapidamispaber. Täielik arvuti hooldus hõlmab endas termopasta eemaldamist kiipidelt ja radiaatorilt. Termopasta määrib. Seetõttu on majapidamispaber asjalik valik, sest selle saab hiljem muretult prügikasti visata.

Suruõhk. Vahel on tarvis arvuti hooldus raames eemaldada tolmu raskesti ligipääsevatest kohtadest. Näiteks jahutusradiaatori ribidest ja klaviatuurist. Surõhk puhub mugavalt tolmu välja ka kõige peenemast praost.

LCD puhastusvedelik. Hoidu arvuti ekraani puhastamast veega või mõne universaalse puhastusvahendiga. Et ekraani mitte ära rikkuda ning hoida vähemalt mõnda aega tolm sealt eemal, kasuta spetsiaalset puhastusvahendit LCD ekraanide jaoks.

Ekraani puhastamise lapp. Majapidamispaberit või mõnda muud köögitarvikut ei tasu ekraani puhastamiseks kasutada. Sageli on LCD puhastusvedelikuga lapp kaasas. Parima tulemuse saad mikrokiud-lappidega.

Keskmise suurusega pintsel. Seda on tarvis eeskätt jahutusradiaatori ribide puhastamiseks  kui ribidesse on kinni jäänud suured tolmutükid, mis suruõhuga välja ei taha tulla. Sobib kõige tavalisem sünteetiliste harjastega pintsel ehituspoest.

Pisike kruvikeeraja.  See on oluline arvuti hooldus tarvik. Enamasti sobib kõikideks toiminguteks ristpea suurus ph1 x 60. Osadel sülearvutitel võib aga ka tarvis olla teistlaadseid ja suurusega kruvikeerajaid. Tasub valida sobiv tööriist. Vale kruvikeerajaga võid kruvidel pead maha keerata, tänu millele on tulevikus neid raske kinni või lahti keerata.

Plastmassist kaabits.  Seda on arvuti hooldus tegevuste juures vaja siis kui on tarvis eemaldada termopastat kiipidelt või radiaatorilt. Enamasti on termopasta läinud kuumusega tihkeks või lausa kõvaks, mistõttu ei pruugi majapidamispaberist või lapist olla kasu.Plastmassist kaabitsaks võib olla ka mõni plastmassist kliendikaart.

Termopasta.  Aegunud termopasta võib põhjustada sülearvutile tõsiseid ülekuumenemisprobleeme, mis võib lõppeda emaplaadi riknemisega. Aegunud termopasta on kõva või lausa kivistunud. Selliste tundemärkidega termopasta tuleb kindlasti arvuti hooldus raames välja vahetada.

Vaata selle blogi järgmist postitust “Aku eemaldamine” →

Kas postitus meeldis? Kui jah, siis palun anna mulle Facebooki “like” või Google “+1”. Aitäh!