Sülearvuti hooldus (1) – sissejuhatus

Postitatud kategooriasse Arvuti hooldus

Siit seeriast leiad juhised kuidas teostada riistvaraline sülearvuti hooldus arvutitel, mida ei ole tarvis hoolduseks täielikult lahti monteerida.  Postitustes teostatakse sülearvuti hooldus arvutil Asus S97V. See sülearvuti hooldus juhend sobib ka teistele arvutitele mille jahutusüsteemile on kerge ligi pääseda.

Sülearvuti hoolduse juures on olulistemateks tegevusteks jahutusüsteemi tolmust puhastamine ja termopasta vahetamine. Neid sülearvuti hooldus tegevusi tasub keskmise kasutustihedusega arvutil teostada kord aastas.   Kui sülearvutil on võimas videokaart või kui arvutiga tegeletakse tolmuses keskkonnas, siis tasub sülearvuti hooldust viia läbi rohkem kui kord aastas. Arvutit tasub tihedamalt puhastada ka siis kui kodus on palju karvu ajavaid lemmiklooi.  LCD ja korpuse puhastamine on pigem ilu otstarbelised ning neid tasub teha nii sagedasti kui endale meeldib.

Kui arvutil kehtib garantii, siis enne sülearvuti hooldust kontrolli kas arvuti garantiitingimused lubavad arvuti jahutusüsteemi eemaldada ilma, et garantii katkeks.

Sülearvuti hooldus koosneb järgmistest tegevustest:

Arvuti hooldustarvikud

Aku eemaldamine

Kaane eemaldamine

Jahutuse eemaldamine

Ventilaatori tolmust puhastamine

Radiaatori tolmust ja pastast puhastus

Kiipide puhastamine

Termopasta uuendamine

Radiaatori paigaldamine

Ventilaatori paigaldamine

Radiaatori kruvimine

Kaane paigaldamine

Koormustest

LCD ekraani puhastamine

Korpuse puhastamine

 Vaata selle blogi järgmist postitust “Arvuti hooldustarvikud” →

Kas postitus meeldis? Kui jah, siis palun anna mulle Facebooki “like” või Google “+1”. Aitäh!