Sülearvuti hooldus (3) – aku eemaldamine.

Postitatud kategooriasse Arvuti hooldus

← Vaata selle blogi eelmist postitust “Arvuti hooldustarvikud”

Enne kui läbi viia sülearvuti hooldus, tuleb eemalda arvuti vooluvõrgust. Samuti tuleb arvutist välja võtta aku. Kui sülearvuti hooldust teha pinge all oleva arvutiga, siis võib see tegevus muuta arvuti kasutuskõlbmatuks. Enamasti on aku eemaldamine lihtne. Paljudel sülearvutitel asub aku tagaosas ning see on kinnitatud kahe plastmassist aasaga. Üks aas on lukk ja teine kinniti. Esmalt tuleb eemalda lukk. Järgnevalt tuleb all hoida kinnitit ning samal ajal aku eemaldada.

Peale aku eemaldamist on sülearvuti hooldus ohutu nii sulle kui ka arvutile.

Lisaks. Osadel sülearvuti mudelitel võib aku asetseda ka näiteks külje peal või mujalgi. Mõnel sülearvutil on see sisse ehitatud. On sülearvuteid (näiteks Thinkpad ja Latitude mudelid), millel on lisaks põhiakule ka lisaaku, mis asub DVD pesas DVD seadme asemel. Et sülearvuti hooldus oleks ohutu, tuleb eemaldada nii põhi kui ka lisaaku.

Vaata selle blogi järgmist postitust “Kaane eemaldamine” →

Kas postitus meeldis? Kui jah, siis palun anna mulle Facebooki “like” või Google “+1”. Aitäh!