HP Pavilion dv6000 & vaskplaat

Postitatud kategooriasse Arvuti hooldus

Kurdetakse, et HP Pavilion dv6000 seeria sülearvutid on viletsad, sest emaplaadid lähevad lups ja lups läbi. Siin blogis räägin kuidas HP Pavilion dv6000 veidi täiendada, et see mudel vastupidavam oleks.

HP Pavilion dv6000 seeria sülearvutitel on jahutusradiaatori all kolm kiipi: protsessor (CPU), videoprotsessor (GPU) ja lõunasild (ICH). CPU ja GPU ning radiaatori vahel on termopasta. ICH ja jahutusüsteemi vahel on aga vaid termopadi.

Nagu ülalolevalt fotolt on näha, asub lõunasild (ICH) keskel ning on termopastast puutumata. Nüüd. Probleem on selles, et HP Pavilion dv6000 jahutusradiaatorile paigaldatud termopadi ei ulatu hästi lõunasillale. Tänu sellele ei saa ICH piisavalt jahutust ning kannab kuumust edasi ka GPU-le. Pikapeale tekivad GPU või ICH jootekohtadesse mikromõrad ning arvuti hakkab kas käituma kummalisel või ei käivutu sootuks. Mida tolmusem on arvuti seda kiiremini arvuti katki läheb.

Tüüpilised HP Pavilion dv6000 GPU/ICH vea tüüpilised tundemärgid on: ekraan must, arvuti käivitab korra ventilaatori kuid käima ei lähe; käivitumisel üks pikk ja kaks lühikest piiksu; arvuti pilt on segamini või triipe/ruute täis. Kui sul on juba arvuti sellises staadiumis, siis lahenduse pakub Raalimeistrid.ee .

Et oma HP Pavilion dv6000 sülearvutit millestki sellisest säästa, on soovitav paigaldada lõunasilla ja jahutusradiaatori vahele vaskplaat koos termopastaga. Sobiv vaskplaat näeb välja selline:

Eemalda keskmiselt jahutusradiaatori kiibi kattelt termopadi ning paigalda sellele mõõdukalt termopastat:

Aseta vaskplaat termopastale:

Paigalda omakorda vaskplaadile termopastat:

Seejärel aseta jahutusradiaator taas omale kohale.

Kui see tegevus ei too naeru suule, siis teeb seda Raalimeistrid.ee