PS4 puhastus ja hooldus

Postitatud kategooriasse Mängukonsoolid

Räägime enimlevinud muredest mängukonsoolide puhul nagu Playstation

Kes lugeda ei viitsi, siis vastus on jah – Hooldame nii sisuliselt kõiki Playstation mudeleid, Playstation 3 kui ka PS4 (SLIM PRO). Muidugi võib ka vanemaid Playstation mudeleid tuua mille ventilaatorid juba undavad ning mängimise ajal hanguvad ja üle kuumenevad. Üldiselt mängukonsool vajab samasugust hooldust nagu arvutid. Ka neid tuleb puhastada tolmust ning vahetada termopasta.

Ei tohi unustada, et väga olulist rolli mängib kvaliteetne termopasta. Näiteks võimsamate mudelite nagu PS4 PRO puhul paistab see veel eriti hästi välja. Kuna nad töötavad kuumemalt kui tavalised, siis loomulikult vajavad ka tihedamalt hooldust ning esimeseks vihjeks, et on aeg oma PS4 hooldusesse tuua võiks tavaliselt lugeda tunnet kui konsool teeb häält nagu tahaks õhku tõusta.

Seega, kui su Playstation mängukonsool tahab hakata õhku tõusma või hangub mängimise ajal siis tasub tegutseda ja sellega hooldusesse tulla – Teeme konsooli tolmust puhtaks ja vahetame kuivanud termopasta, et õhk saaks taas liikuda ning mänguaeg ei kannataks. Ja maksa unustada, et ka Nindendo Switch vajab aeg-ajal tolmust puhastamist.

PS4 kuumeneb üle

Kuigi enimlevinud probleemid mängukonsoolidega on seotud tolmu, termopasta ja temperatuuridega, siis esineb ka muid tegureid tänu millele teie Playstation ei tööta nii nagu peaks.

Suurem osa mängukonsoole töötavad ja kasutavad veel mänguplaate, siin on omajagu palju probleeme seotud plaadilugejaga, mis ei suuda enam plaate lugeda. Kas siis tänu väsinud laserile, mehaanikale, mis plaati sisse ja välja söödab (mis lähevad ka ajaga tolmu täis) või on kellegi pisikesed näpud midagi lugejasse peitnud 🙂 Viimast varianti esineb meil ca neljal korral 10st – mündid on esikohal, järgnevad mängukaardid ning oleme leidnud ka Legosi.

Samuti on levinud ühendusprobleemid teleriga, kas siis ei tule üldse pilti või muutub see triibuliseks. Probleemi allikas võib olla muidugi ka teler ise, kuid levinuimad on HDMI kaabel, mängukonsooli HDMI pesa või siis PS4 HDMI kontroller. Viga võib olla ka tarkvaraline, kuid enam kui pooltel juhtidel tekivad tarkvaravead mängukonsooli kõvakettast, mis hakkab kas loomulikust vanusest üles ütlema, või on saanud kuumakahjustust. Jällegi – regulaarne riistvara hooldus aitab vähendada selle võimalust.

Mõlemal juhul tasuks mõelda spetsialisti abile, kellel on olemas kõik õiged tööriistad, teadmised ja kogemused.

Loomulikult, kui juba probleemid on tekkinud ja tullakse hooldusesse, siis konkreetne lahenduskäik selgub veatuvastuse ja hoolduse käigus. Siis saab ka teada probleemidele lahenduse, selle maksumuse ning omalt poolt üritame alati anda ka hinnagu, kas nö tasub ära ja on veel mõtet.

Igal juhul mängukonsooli õigeaegne puhastamine ja hooldus pikendab kindlasti selle eluiga, ning profülaktilise puhastuse hooletusse jätmine võib viia kuluka remondini.
 

Üheks abiliseks on kindlasti Raalimeistrid, kuhu saad probleemse mängukonsooli kas ise kohale tuua või pakiautomaadiga saata. Raalimeistrite spetsialistid vaatavad konsooli üle, puhastavad tolmust, vahetavad termopasta ning vajadusel teevad pakkumise remondiks. Raalimeistritest saab infot ka selle kohta, kuidas hoida teie PS4 PRO või SLIM puhtana ja millist laadi puhastusi saab tulevikus ise teha.

Kui Sinu arvuti kuumeneb üle või käitub veidralt, siis võta meiega ühendust, kirjutades teave@raalimeistrid.ee või helistades +372 600 3009.