Arvuti remont – toiteplokk

Postitatud kategooriasse Uncategorized

Toiteplokk on arvuti oluline ehituskivi. Selle kaudu saavad arvuti komponendid energiat. Kui voolusaamine on mingil põhjusel häiritud on arvuti tumm: ei ole ühtegi piuksu, ventilaatorite mühinat ega põlevat lampi.

Sellises olukorras arvuti puhul kontrolli, esmalt kas vool jõuab toiteplokki. Igaks petteks proovi ühendada elektripessa mõni muu seade. Kui elektripesa toimib, tasub kontrollida voolukaabli korrasolekut. Kui kodus on teine arvuti, võta sealt Kui mitte, laena sõbralt ja proovi. Jälgi, et toiteploki nupul on alla vajutatud „I“ osa. Kontrolli, kas kaabel ja toiteploki ühenduspesa on korralikult ühendatud: suru ja mudi neid veidi. Lõpetuseks veendu, et arvuti käivituspistik on töökorras. Selleks eemalda arvuti esiosa ning vajuta nupu all asuvat klõpsakat. Kui miski ei toimi, tuleb teostada arvuti remont: vahetada välja toiteplokk.

Selleks tõmba toitejuhe elektripesast välja, kruvi lahti arvuti korpus, ühenda toiteplokk arvuti komponentidest lahti. Järgnevalt osta lähimast arvutivaruosade poest uus toiteplokk. Kõige turvalisem on uut toiteplokki ostma
minnes rikkis seade kaasa võtta. Paigalda uus toiteplokk arvutisse ja kodune arvuti remont ongi tehtud.

Oluline

Vahel võib tänu toiteploki rikkele kannatada saada ka emaplaat või muud arvuti komponendid. Parim viis kontrollimaks, kas ülejäänud arvuti komponendid on töökorras, on laenata test-toiteplokk näiteks sõbralt. Võimalik, et toiteploki läbipõlemisega on saanud fataalselt kannatada kõik arvuti osad, mistõttu arvuti remont ei pruugi olla enam rentaabel.

NB!

Arvuti remont tuleb läbi viia laud- või plastmass tasapinnal (mitte näiteks vaibal vm). Väldi kandmast villaseid riideid või muid esemeid, mid tekitavad staatilist elektrit. On parem kui arvuti korpust ja arvuti komponente koos ei puudutata. Staatiline elekter võib visata arvutisse salakavalaid vimpkasid.

Kui kirjeldatud tegevus ei tundu mokkamööda või pole head sõpra, kes toiteplokki laenaks, siis too pigem oma arvuti Raalimeistrid.ee töökotta aadressil Kunderi 38.