Arvutite hooldus (16) – korpuse puhastamine

Postitatud kategooriasse Arvuti hooldus

← Vaata selle blogi eelmist postitust “LCD ekraani puhastamine”

Veel mõned näpunäited arvutite hooldus iluprotseduurideks. Lisaks LCD ekraanile saab puhastada põhjakorpuse põhja, LCD ekraani tagumist osa, klaviatuuri ja selle ümbrust.

Põhjakorpuse puhastamisel tasub olla tähelepanelik, et puhastusvedelikku ei pihustataks akuklemmidele ega õhutusavadesse.  Enne arvutite hooldus tegevusi kindlasti eemaldada aku. Kõige ohutum on pihustada puhastusvedelikku lapile ning siis lihtsalt lapiga eemaldada põhjakorpuselt kõik ebavajalik.

LCD ekraani tagakorpust saab puhastada samal viisil. See arvutite hooldus tegevus on ohutum, sest puuduvad igasugused õhuavad ja muu. Siiski ei tasu puhastusvedelikuga liialdada.

Kõige kergem on klaviatuuri puhastada suruõhuga. Kogu prügi ei pruugi suruõhk välja puhuda. Aga kui prügi ei häiri klahvide tööd, siis las see jääb pigem sinna. Kruvikeeraja või mõne muu esemega klaviatuuri all urgitsedes võib kogemata vigastada mõnda klaviatuuriklahvi. Tulemuseks on inetu klahviauguga klaviatuur nagu videos.

Samuti ei tasu liiga intensiivselt lapiga klaviatuuri hõõruda. Klahvid haakuvad hõlpsasti lapi külge ning murduvad oma pesadest lahti. Arvutite hooldus eesmärk on teha arvuteid paremaks, mitte halvemaks. Lapiga tasub puhastada klaviatuuri ümbrust. Kui mõni klaviatuuri klahv on pealt tõesti must, siis võib seda küll lapiga puhastada, ent ettevaatlikult ja üks klahv korraga.

 

Selle viimase postitusega ongi põhilised riistvaralised arvutite hooldus nipid teada. Loodan, et nendest oli abi. Aitäh lugemise eest. Peagi kirjutan kuidas viia läbi tarkvaraline arvutite hooldus.

Kas postitus meeldis? Kui jah, siis palun anna mulle Facebooki “like” või Google “+1″. Aitäh!