Arvutite hooldus (4) – kaane eemaldamine

Postitatud kategooriasse Arvuti hooldus

← Vaata selle blogi eelmist postitust “Aku eemaldamine”

Enne sülearvuti avamist vaata üle oma riietus. Veendu, et sa ei kanna staatilist elektrit tekitavaid esemeid (näiteks villane kampsun vms). Parim riietus arvutite hooldus tegevusteks on näiteks lühikeste käistega T-särk. Kui soovid riske välistada, siis võid kanda ka  antistaatilist käevõru..  Samuti vaata, et sa ei teostaks arvutite hooldust vaibal või diivanil. Parimaks arvutite hooldus paigaks on tavaline laud.

Erinevate arvutite hooldus on erineva raskusastmega. Sülearvutite puhul jaguneb arvutite hooldus kas kergeks või raskeks. Arvutite hooldus on raske kui jahutusüsteemile ligipääsemiseks tuleb terve sülearvuti lahti monteerida. Arvutite hooldus on kerge  kui sülearvuti jahutusüsteemile saab hõlpsasti ligi, näiteks eemaldades põhja alt klapi. Sellist tüüpi arvutite hooldusest tulebki siin blogi seerias juttu.

Ehkki arvutite hooldus töökodades kategoriseeritakse sellist hooldust kergeks, võib see esmakordselt asjaga kokku puutuvale inimesele tunduda keeruline ja ohtlik. Kui jälgid siinseid õpetusi ning tegutsed rahulikult, on kõik ohutu ja lihtne.

Sülearvuti lahti monteerimisel on oluline jätta meelde kruvide asukoht. Et mälu ei petaks, võta tükk valget paberit. Kirjuta sinna peale eemaldatud detaili nimetus ning aseta sellele kruvid samas mustris nagu nad detailile olid kinnitatud. Allpool videos on jahutusüsteemi kaas kinnitatud vaid kolme samasuguse kruviga. Mõnel sülearvutil võib aga klapp olla kinnitatud 12 kruviga, millest 4-5 on erineva pikkusega. Siis tasub olla eriti hoolas. Vale pikkusega kruvi vales augus võib tekitada arvutil tehnilisi probleeme. Toimi täpselt nõnda nagu näidatakse allolevas videos. Nõnda väldid vigu.

Siin  videos tuleb kaas enne eemaldamist tõmmata enda poole. Osadel sülearvutitel saab aga kaane eemaldada kohe seda üles tõmmates. Enamasti tulevad klapid kergelt pealt. Pole vaja rebida klappi üleliigse jõuga. Muidu võid klappi vigastada. Kui klapp on eemaldatud, aseta klapp kõrvale ning hakka eemaldama järgmist detaili.

Vaata selle blogi järgmist postitust “Jahutuse eemaldamine” →

Kas postitus meeldis? Kui jah, siis palun anna mulle Facebooki “like” või Google “+1”. Aitäh!